STÚDIÓNK TÖRTÉNETE

A Digital Pro Bt. 1995-ben alakult hangfelvétel készítés és stúdióberendezés értékesítés céljából. A kezdetektől az általunk forgalmazott Avid (akkor még Digidesign) berendezésekkel készítettük hangfelvételeinket. Az idők folyamán folyamatosan bővült a forgalmazott termékek köre, mindenek előtt a Pro Tools rendszerekhez kapcsolódó berendezésekkel és szoftverekkel, valamint az igényes stúdiótechnikához szükséges eszközökkel. A hangfelvétel készítés terén a kezdetektől szintén széles a paletta, a jazztől a szimfonikus zenéig, a rocktól az operáig minden műfajban örömmel készítünk felvételeket.

Stúdiónkban mindig örömmel látunk vendég produkciókat is, akik igénylik a jó akusztikát és a legkiválóbb berendezéseket, legyen szó zenekari, dob-, vagy énekfelvételről, utószinkronról vagy filmzene-keverésről.

legendás stúdió monitorok egy helyen

az auratone 5c és a yamaha ns-10 egymás versenytársai voltak régen.
a yamaha ns-10-et otthoni felhasználásra, „könyvespolcra” tervezték. 1978-ban a magyar gyökerekkel rendelkező amerikai hangmérnök, greg ladanyi (jackson browne, warren zevon, the church, caifanes, anna vissi, toto, fleetwood mac, don henley, jeff healey) elutazott japánba, ahol egy helyi stúdióban az ns-10-et használták monitorozásra. hazatérésekor vett ő is egy párat a hangfalból és elkezdte használni a los angelesi stúdióban. a vetélytársaknak is megtetszett a hangja, és hamarosan már a new yorki the power station stúdióban is ezt használták a lehallgatásnál. a yamaha ezen felindulva,1987-ben kezdte el gyártani kifejezetten a stúdiók számára készült ns-10m studio verziót. ez a legelterjedtebb ns-10 modell.

nálunk mindkét legendás hangfal napi használatnak örvend.

© Digital Pro Bt.

2024, Minden jog fenntartva.

Adatvédelmi tájékoztató | Á.SZ.F. | Kapcsolat

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0